Et kærligt og inderligt taknemmeligt  F A R V E L til vores kære inspirator, lærermester og ven

Rolf Peterson

som gik bort den 9. august 2018.          Født den 15. august 1938 i Småland.

 

Rolf sluttede sit lange liv med en længere sygdoms og svækkelses periode, der førte til et kort hospitalsophold op til den 9. august.
Forinden havde hans veninde Anna fået lov at besøge ham på plejehjemmet Solbakken, hvor han tilsyneladende havde været i stand til at kommunikere og forstå, at hun var der. Vi håber, at den fine fred som hans eget rolige sind formåede at sprede til omgivelserne, også var at finde for ham selv i denne sidste stund.
I hvert fald er der noget meget fint og fredfyldt om Rolfs minde nu.

Rolf ønskede begravelse fra sin gård i Småland, og Anna arbejder nu på at få det gennemført.

 

Som de fleste af jer ved, er der internationalt Mazdaznan stævne i Ungarn denne uge, og vores danske venner dernede har meldt tilbage, at der blev holdt en fin mindestund for Rolf, hvor der blev sunget ’Hail to thee our absent brother’.
To tyske undervisere fortalte om Rolfs store arbejde i Bringhausen som underviser, at han var en skattet Mazdaznanlærer, som bl. a. trak fulde huse til sine øvelsestimer ved 100 års jubilæet i Leipzig.
Den internationale respekt om Rolfs virke og person taler sit eget sprog.

Som ung mand kom han hver sommer til Mühringen kursted i Sydtyskland hos Dr Ludwig, som han således blev undervist af, ind i mellem han gik og passede drivhusene.

Oplevelser der gjorde dybt indtryk, og som Rolf altid omtalte med stor varme og respekt.

Da Dr. Ludwig var elev af Dr. Hanish blev Rolf også vores bindeled direkte tilbage til kilden.

 

Som mere privat person var hans foretrukne opholdssted den fædrene ødegård i Småland, hvor han opbevarede sine ældre feinschmecker biler, en flot samling. Her kunne han praktisere faste og helsekure, som han senere underviste os andre i.

Musik var en anden af Rolfs store interesser: Han havde lært sig at spille klaver, så han kunne få adgang til Avesta in Songs fine melodier, og er ophavsmand til de 2 cd’er med Mazdaznan musik (’Øvelser’ og ’Sange’), som danner grundlaget for vores Mazdaznan sangbog.

Vi har således fået helt ufattelige gaver af Rolf og alt for mange er slet ikke nævnt her, men intet af det er glemt!

Så TAK Rolf for din vedholdende, rolige undervisning, dit lysende eksempel , din gavmildhed i at dele din viden, din værdighed og for at vi alligevel fik lov at opleve dig på slap line med cowboyhat på Kullerup Sommerkursus festaftner.

 

Herhjemme i Danmark har Rolf haft en helt uvurderlig rolle i udviklingen og videreførelsen af Mazdaznans fine visdom , idet han i mange år har undervist 2 gange årligt på Kullerup Kurser i åndedræt , kirtel, krops og harmoniøvelser.

Udover det var det Rolfs endags Mazdaznan kurser på Humlegården, der fra ca 2004 fik os inspireret til at begynde vores månedlige sammenkomster.

Et klippefast eksempel på at leve Zaratrustras ord: ’Gode tanker – Gode ord – Gode handlinger’, et eksempel på at leve de helseråd Mazdaznanlæren er så rig på.

Han gav os en støt og rytmisk opbakning, dukkede trofast op omkring forårs og efterårsjævndøgn til undervisning på Humlegården og ved solhverv og midsommer på Kullerup, årets kors, i meditativ rotation.

 

Således formidlede han til stadighed den sjælekvalitet af tyst ro, af beroligelse til sine omgivelser, med sin stilfærdige, rytmiske, beklagelsesfrie levevis.

Det er måske også derfor, at hans ånd – selv i den tid hvor sygdom forhindrede ham i at deltage fysisk – føles så stærkt tilstedeværende, når vi på Kullerup laver hans videreformidlede gulvøvelser med mere.

Vi kan næsten høre ham sige, at øvelser må foretages ’hämningslöst avspændt – ellers bliver det fel’          På den måde lever Rolf videre i sit livsværk.

Han var dybt begejstret for Mazdaznan visdommen og for alle helsebringende strømninger, og dygtiggjorde sig hele sit liv indenfor dette.
Han arbejdede som biologilærer på gymnasiet og skrev en doktorafhandling ved Lund universitet om Brændenælden, var uddannet naturlæge ved Paracelsus Heilpraktikerskolen i Hamborg og praktiserede som naturlæge i Hälsans Hus i Lund i mange år.

Var altid i gang med nye kurser indenfor naturmedicin og studier i Mazdaznan literaturen, ligesom han selv har skrevet 3 bøger om vejen til et sundere liv. Bøger der for os er højt værdsatte opslagsværker.

 

Vi ønsker dig SOL i HJERTET på din rejse !

 

Og slutter med en af dine yndlings Mazdaznan sange:

Ja, ganske afspændt, stille,

Gi’ os hen til det vi gør

Med sind og hjerte samlet,

Helt ind i det vi er.

 

Kære venner !

 Omsider kommer her den rigtige dato for Rolf Petersons begravelse. Det er jo i myndighedernes hænder, da Rolf  intet skrev ned om ønsker efter sin død. Man har nok haft travlt med at undersøge arveforhold og økonomi, gætter jeg på..
 Men altså :  I  Rolfs elskede Småland, hvor smultron och blåbär gro så fint i skogen..Og hvor hans mor og far også ligger begravede bliver det
           Ingelstad Kyrka, Torsdag 11. oktober kl 10.30
 Som det ser ud,  kan  jeg forstå, at  det blot bliver Lea og jeg, der kommer med fra os i Danmark.
Vi tager en fin krans med fra Mazdaznan – med smukt banner og hilsener fra Dansk Mazdaznan. Har I tænkt over, at de danske og svenske farver tilsammen udgør et helt Mazdansymbol ? Rød – hvid – blå – gul !
Man  kan hjertensgerne være med her. I så fald indsætte beløb til Carsten på
                            Konto: 9860 / 0000 241695,   mrk.:  ROLF
– mange tak..Også for søde hilsener. Jeg bringer det med videre til Sverige.
Har talt med Anna Majewska om forholdene. Rolf får en fin  i naturtræ kiste (Passer til hans stærke engagement og virke for “naturenlig livsföring” ). Det bliver med røde roser – nogle hvide – og måske nogle vilda blommor…
Jeg har lovet at tage lidt Mazdaznan -sange med. vi gør det så fint og rigtigt, vi kan, følge vores gode ven og store Mazdaznan-lærermester afsted.
 Rolfs fædrende gård ligger i nærheden (i Säljeryd) . Den vil vi også tage os tid til at besøge – og hans elskede skov.

Kærlige hjerte-solskinshilsener  til jer alle

fra Lene