Tag din sundhed i egen hånd.

selvhelbredelse

Sygdomsopfattelse

Denne artikel handler om Mazdaznans opfattelse af sygdom og sundhed. Hvorfor bliver vi syge? Hvad er sygdom? Opfattelsen af sygdom hænger meget sammen med ens livssyn og verdensbillede. Derfor er det også relevant at se på det livssyn, som danner et grundlag for de sundhedsråd, vi kan finde i Mazdaznan. Ved at kende de grundlæggende principper, vil de mange råd give større mening. De kan bedre forstås og blive langt mere nyttige.

Der er en lang tradition for at studere vores helbred. Der er meget erfaring, fordi sundhed er vigtigt i en udviklingslære som Mazdaznan. Ideen i Mazdaznan er, at alle bør have viden om, hvad man selv kan gøre for at blive rask. Det er derfor det hedder ”hjælp til selvhjælp”.

Johannes Åbenbaringen

Johannes Åbenbaringen er et rent Gnostisk værk og udgør det sidste skrift i Det Nye Testamente. Gnosticismen opstod omkring første og andet århundrede før vores tidsregning. Zarathustras lære var på det tidspunkt vidt udbredt til forskellige kulturer og tilpasset de forskellige områders egen tradition og livssyn. Den Gnostiske bevægelse var en platonisk udgave af Zarathustras lære. Gnosis betyder” indsigt” eller ”viden om ens inderste selv”. Det handlede om at opnå ægte indsigt inde fra sig selv, i modsætning til at følge andres læresætninger, dogmer og symbolik.

Syre- og saltbelastning af kroppen

Mazdaznan som sundhedssystem er meget seriøst og detailleret og ser på mad som et redskab til sundhed. Det er bedre at forebygge end at helbrede, men mad kan også bruges som medicin. Derfor er der mange råd om hvordan maden virker. Råd om hvordan vi kan holde fast i sundheden eller genopbygge den tabte sundhed. Folk er forskellige og har meget forskellige behov.  Det betyder der er lavet mange konklusioner, forklaringer, anvisninger, råd og principper om hvordan maden er sundest. Der er rigtig, rigtig mange gode ”råd og vink” i Mazdaznan litteraturen. For mange virker det nærmest overdrevet med alt for mange regler og detaljer. Det er nu slet ikke så svært. Grundideen er, at maden skal være naturlig og gøre os godt. Det skal ikke misforstås som religiøse regler. Det handler om sundhed!

Fasten

Lidt generelle betragtninger om det at faste. Faste betyder at man ikke spiser. Der er ”total faste”, hvor man ikke spiser og ikke drikker andet end lidt destilleret vand eller urtete. Der er lettere fastelignende kure, hvor man drikker saft af
grøntsager eller frugt. Der er mælkekure, som også er så kraftige diæter, at det kan kaldes en slags faste.
Men alle slags faste handler om sundhed. Det har imidlertid ikke været en del af den almindelige sundhedsforståelse i samfundet, at det er godt for os. Tvært imod er det set på som ligefrem skadeligt.
Der er heldigvis fornyet interesse i øjeblikket.
Den interesse er dog mest med fokus på 
at holde vægten og ikke af andre sundhedsmæssige grunde.
Sundhed opfattes, som noget vi kan gøre noget ved gennem motion og sund mad samt ved at undgå usunde vaner.

 

Yehoshua, bogen om Jesus

Yehoshua, bogen med skrifter om Jesus, som giver et andet billede af hændelserne for 2000 år siden.

Udgivet af dr. O.Z.A. Hanish 1917

Her på hjemmesiden, under ”artikel  links” findes et udpluk af gamle skrifter fra bogen Yehoshua, som Therese Møllmann har oversat fra tysk og løbende udgivet i det gamle danske Mazdaznan månedsskrift i perioden 1939 til 1960.

Yehoshua betyder Jesus, på hans eget sprog.