a) Kip bækkenet

Stå med fødderne parallelt. Vær helt afslappet og løs i kroppen. Åndedrættet er roligt og utvungent. Sæt hænderne i siden. “Kip” så bækkenet og lænden, dvs. lad din talje falde baglæns, som når man skutter sig lidt og hovedet falder lidt løst frem af sig selv. Bevægelsen skal være i hofteleddet som omdrejningspunkt og bækkenet / taljen kippes bagud, samtidig med en udånding. På en indånding rettes kroppen og hovedet roligt helt op igen. Se evt. på et fokuspunkt til sikring af, at være rettet helt op. Bevægelsen skal gøres fra ​​lænden, så resten af ​​kroppen bare følger med i en bølgebevægelse. Gør øvelsen meget rolig og afslappet i langsom ånding. Gentag øvelsen i mindst fem minutter for at få den rigtige følelse for bevægelsen, føl øvelsen.

b) Kip og et ben løftet

Som ovenfor, men lad det ene over-ben følge med frem ved kippen. Bevægelsen sker kun fra ​​lænden, underbenet hænger løst. Når kroppen rettes op, trækkes foden tilbage langs gulvet på plads. Lad bevægelsen gå igennem hele kroppen, så kraften og bevægelsen starter fra lænden og derefter forplantes gennem hele kroppen helt op til hovedet. Efter et par minutter skift ben.

c) Kip og gå fremad

Som i b) men tilføjet efter kippet, at foden bliver i gulvet fremme, ret op og få vægten på ​​det forreste ben, så at man bevæger sig frem som i gang. Så kip med det andet ben, så man bevæger sig med små skridt i flydende gang fremad. Hele kroppen bevæger sig i bølgegang fra lænden. Gentag i to til tre minutter blødt og smidigt til du behersker det rigtigt. Hvil på ryggen derefter.

d) Kip bevægelse til siden

Stående med hænderne i siden. Bløde knæ. Lav en kip bevægelse til siden, dvs. lad knæet falder fremad og samtidig lad bækkenet på denne side synke ned, falde ned lige til siden, i en ret hurtig bevægelse, mens kroppen holdes oprejst. Ret bækkenet op igen. Gentag i et langsomt tempo i vejrtrækningen 2 – 3 min. Så skift side.

e) Sving ben og arme

Stå helt afslappet i hele kroppen. Sving så et ben ind foran det andet og sæt foden på den anden side (kryds) og samtidig føres kropsvægten over på dette ben. Lad dine arme hænge løs og gør en modbevægelse med dem, en arm fremad og den anden tilbage. Når højre ben er fremme er venstre arm fremme, så det bliver et vrid. Skift derefter og sving over det andet ben osv. Ved at dreje hovedet opnås et ekstra vrid i nakken. Hovedet drejer til samme side som benet og modsat armene. Gentag et par minutter og vær helt afslappet i kroppen, så du virkelig stolper fremad og svinger fra side til side, fuldstændigt afslappet. Øvelsen giver et langsgående vrid af kroppen og rygsøjlen. Hvil på ryggen bagefter, udåndinger og kom i ro.

Øvelsernes effekt

Kippen øvelserne er for vores midtpunkt i kroppen. Finde os selv. Giver dybere ånding, ved at blødgøre og løsne især lænden og hele rygsøjlen gennem bøjninger og vrid. Højere svingning i det vegetative nervesystem. Stimulerer kirtlerne og frigør åndingen. Stimulerer balancen. Dette er en af ​​de bedste øvelser der findes, skriver Rolf.

Kilde: Rolf Peterson. Naturenlig Livsföring.  2004 side 91. Andingsgymnastik, øvelse 10 Kippen. Oversat og uddybet af Randi Michaëlis, Januar 2019.