Fra ”Månedsskrift for Dansk Mazdaznan 1974”

 ‘Efter Dr. O. Z. A. Hanish.

maj

Rødbeder, Gulerødder, Knoldselleri, Kartofler og Artiskokker giver de bedste Næringsmuligheder, når de bages og spises med friskt Grønt til. Så vil man ikke have Brug for Medicin.

Æg passer ikke godt sammen med Asparges og heller ikke med Rabarber eller med Ost. Gæringen vil lægge sig hindrende i Vejen for den frie Cirkulation og ofte forårsage nervøs Hovedpine.

Julesalat og Løvetand og også Sennepsblade lavet til en Salat fremmer Udskillelsen.

 

Ny Kartofler og Tykmælk eller sur Fløde passer udmærket sammen. Man kan også tage kogt Kærnemælk med en Anelse Fennikel i til de nye Kartofler; det vil køle en feberhed Pande.

En ganske lille smule Safran i varm Mælk vil nedsætte Feber eller Varme i Huden.

Det, man først og fremmest skal tænke på, er ikke, hvor meget man skal have at spise, men hvor lidt man behøver, og Retterne passer fuldstændig til hinanden i Sammensætning.

Linser og tørre Bønner og Ærter kan tilberedes på samme måde som Limabønner. Tomatsauce fremhæver disse bælgfrugters smag og også deres Næringsværdi. Brune Melsaucer gør sådanne Retter bedre.

Kultabletter bekæmper forskellige Sygdomskim, Baciller, Mikrober osv..

 

Pærer er bedst, når de er helt afkølede. De hjælper med til at regulere Leverens Funktion og er udmærkede mod Gulsot. Hvis man damper eller bager dem, skal man komme lidt Muskatnød ved.

Hvis man indskrænker sig til et måltid om Dagen og tager dette måltid som Middagsmad henad Aften. vil man i de fleste Tilfælde få rettet mange dårlige Vaner, ligesom man kan afværge eller overvinde mange sygdomme. medens man i nogle Svækkelsestilstande gør bedst i at spise blot en ganske lille Smule hver 2~ Time.

Rabarber bør bruges i rå Salat. Det passer ikke sammen med Asvnges eller Spinat, og disse to ting passer heller ikke godt sammen.

Frisk Asparges er udmærket som en mellem ret eller i Salaten. En halv Artiskok og en bagt Kartoffel eller en rå Kartoffel udskåret og tørstegt i Panden er appetitvækkende.

 

En Kartoffelsalat eller Æggesandwich til er altid en god Ting, selv til Selskaber. Til en god kartoffelsalat vælger man faste Kartofler. De koges med Skrællen paa og pilles, naar de er kolde. Løgene tilberedes, før Kartoflerne koges: de skæres fint ud, og der hældes saa megen varm Olivenolie over, at de lige er dækket, hvorefter de staar, til de er afkølet. Derefter blandes de godt med Kartoflerne. Finthakket Persille, der lige akkurat har været paa en meget varm Pande med Smør, tilsættes, og finthakket, baardkogt Æg eller hjemmelavet Mayonnaise tilrøres i. Bland ristet Brød godt smurt med Hvidløg i for at give det hele en udpræget Smag. Kartoffelsalaten serveres paa Salatblade med et Par Stilke Dild paa eller med Pickles eller Agurker lavet til med Sennep.

Der kan serveres Urtethe. Kakao eller sort The til. En Dejgud hertil er heller ikke af Vejen.

Gaa uden om Jordbær, hvis De har for megen Mavesyre eller har Tilbøjelighed til Rheumatisme, Gigt eller Sukkersyge.

Kilde: Dansk Mazdaznan Tidsskrift nr. 3 maj – juni 1974