Fra ”Månedsskrift for Dansk Mazdaznan 1974”

 ‘Efter Dr. O. Z. A. Hanish.

maj

Rødbeder, Gulerødder, Knoldselleri, Kartofler og Artiskokker giver de bedste Næringsmuligheder, naar de bages og spises med friskt Grønt til. Saa vil man ikke have Brug for Medicin.

Æg passer ikke godt sammen med Asparges og heller ikke med Rabarber eller med Ost. Gæringen villægge sig hindrende i Vejen for den frie Cirkulation og ofte foraarsage nervøs Hovedpine.

Julesalat og Løvetand og ogsaa Sennepsblade lavet til en Salat fremmer Udskillelsen.

Ny Kartofler og Tykmælk eller sur Fløde passer udmærket sammen. Man kan ogsaa tage kogt Kærnemælk med en Anelse Fennikel i til de nye Kartofler; det vil køle en feberhed Pande.

En ganske lille Smule Saffran i varm Mælk vil nedsætte Feber eller Varme i Huden.

Det, man først og fremmest skal tænke paa, er ikke, hvor meget man skal have at spise, men hvor lidt man behøver, og Retterne passer fuldstændig til hinanden i Sammensætning.

Linser og tørre Bønner og Ærter kan tilberedes paa samme Maade som Limabønner. Tomatsauce fremhæver disse Bælgfrugters Smag og ogsaa deres Næringsværdi. Brune Melsaucer gør saadanne Retter bedre.

Kultabletter bekæmper forskellige Sygdomskim, Baciller, Mikrober o.s.v.

Pærer er bedst, naar de er helt afkølede. De hjælper med til at regulere Leverens Funktion og er udmærkede mod Gulsot. Hvis man damper eller bager dem, skal man komme lidt Muskatnød ved.

Hvis man indskrænker sig til et Maaltid om Dagen og tager dette Maaltid som Middagsmad henad Aften. vil man i de fleste Tilfælde faa rettet mange daarlige Vaner, ligesom man kan afværge eller overvinde mange sygdomme. medens man i nogle Svækkelsestilstande gør bedst i at spise blot en ganske lille Smule hver 2~ Time.

Rabarber bør bruges i raa Salat. Det passer ikke sammen med Asvnges eller Spinat, og disse to Ting passer heller iklre godt sammen.

Frisk Asparges er udmærket som en Mellemret eller i Salaten. En halv Artiskok og en bagt Kartoffel eller en raa Kartoffel udskaaret og tørstegt i Panden er appetitvækkende.

En Kartoffelsalat eller Æggesandwich til er altid en god Ting, selv til Selskaber. Til en god Kartoffelsalat vælger man faste Kartofler. De koges med Skrællen paa og pilles, naar de er kolde. Løgene tilberedes, før Kartoflerne koges: de skæres fint ud, og der hældes saa megen varm Olivenolie over, at de lige er dækket, hvorefter de staar, til de er afkølet. Derefter blandes de godt med Kartoflerne. Finthakket Persille, der lige akkurat har været paa en meget varm Pande med Smør, tilsættes, og finthakket, baardkogt Æg eller hjemmelavet Mayonnaise tilrøres i. Bland ristet Brød godt smurt med Hvidløg i for at give det hele en udpræget Smag. Kartoffelsalaten serveres paa Salatblade med et Par Stilke Dild paa eller med Pickles eller Agurker lavet til med Sennep.

Der kan serveres Urtethe. Kakao eller sort The til. En Dejgud hertil er heller ikke af Vejen.

Gaa uden om Jordbær, hvis De har for megen Mavesyre eller har Tilbøjelighed til Rheumatisme, Gigt eller Sukkersyge.

Kilde: Dansk Mazdaznan Tidsskrift nr. 3 maj – juni 1974

Mazdaznan arkiv
Kommentar Registrering:

Du kan kun komme med kommentar, når du er lukket ind. Derfor er du nød til at sende en mail til mig for at få adgang.

Jeg har måtte lukke for registrering pga. mange spammer.