Maj – råd og vink 2016 maj

Maj er den herligste måned i hele året. Luften er fyldt med ozon og foryngende kræfter.
Hele naturen ligger for os som en åben bog, der vil føre os ind i livets hemmeligheder.
Overalt føler man naturens ånde. Fra jorden strømmer en krydret duft. Også blomsterne udånder deres dufte og fuglene synger deres sange. Følg naturens eksempel og lav så vidt muligt dine åndedrætsøvelser i det fri.

Grundlaget for maden nu er friske æg, frisk mælk, friske urter og blomster, friske bær og grøntsager. Spis lidt rå korn dertil som hele korn, malet eller i flager og gryn. Alle friske grøntsager hjælper udskillelsen. Årstidens krydderier er fennikel, anis, kommen, ormefrø og violrod.

Hvis udkørt og træt kan du drikke fløde hvori der er pisket saften af to modne citroner.
Det er ikke længere tid for mange bælgfrugter, nødder og tunge tilberedte retter, med mindre det er en kold dag. Skæreost er også for tungt i  sommerperioden. Det danner slim.
Brug altid gerne olie og citron til salat, men brug ellers ikke så meget olie i madlavning i sommerperioden.

Champignon, asparges og persille passer meget fint sammen for at hjælpe fordøjelse og svage nyrer.
Korte solbade, korte kolde bade i søer eller i havet, barfodsgang i det dugvåde græs eller i nypløjetjord, vaden i bække, soppe i strandkanten eller tag et forfriskende regnvejrsbad.
Det trækker alt sammen aflejringer ud af kroppen og opliver. Regn er især godt til at berolige nervesystemet og solen opliver.

“Med bitre urter skal du rense dig”. Bitre urter trækker træge og hæmmende stoffer ud af kroppen. Brug dem. Der er løvetand, røllike, merian, pebermynte, salvie, timian, malurt eller andet. Man kan lave te af dem eller sluge en pris tør og drikke en kop varm vand bagefter.

Det er ikke alle som ønsker at spise æg eller mælk, men hvis man ønsker det, er årstiden til mælkekur, nu hvor køerne er kommet på græs. Ved mælkekuren drikkes hver anden eller tredje time en kop mælk, langsomt og i små mundfulde .. Mælken varmes op til 50-60 grader og for at gøre den lettere fordøjelig tilsættes et lille drys boraks – som der kan være mellem tre fingre. Spis friske urter dertil som syrer, røllike, mælkebøtter, rabarber, nye
slatblade, spinat, radisser eller lignende. Det er vigtigt at holde maven godt i gang.
Frisk usaltet smør er på denne årstid godt ved lunge-, hals- og strubeproblemer. Det kan spises sammen med kiks, risflager eller andet hårdt bagværk.

Et lille stykke frisk, rå og fin rabarber to gange om dagen er godt for en svag lever. Spis lidt gryn dertil eller dampet byg.
Skov eller havesyre (husk at skylle det godt) er også godt for leveren og rigtig fint med ingefærbrød til.
Hold øje med det lokale marked for friske varer.

Vi vil betydeligt kunne bedre vores fysiske og psykiske tilstand ved at lave forskellige åndedrætsøvelser udenfor i tyve minutter med fødderne i mudder. Masser fødderne godt bagefter, brug olie og tag herefter en rask gåtur. Sid ikke på jorden eller de store sten i denne tid.

Lav altså åndedrætsøvelser i det fri. Husk at det hedder “åndedræt”. Universets ånd bringer universets kræfter ind i dit magtområde gennem åndedrættal Vi behøver bare at indånde den evige skabende duft for at komme videre og blive frie. “And, ja ånd, for ånde er liv”. Ved at indånde frihedens ånd kan du blive bevidst om naturens hemmelige kræfterblive bevidst om de kræfter, der står til rådighed i dig selv og omkring dig.

Mazdaznan Nyt maj 2016,

redgeret fra Mazdaznan månedsskrift 1957 ,bc